maj 12, 2018
Według badań opublikowanych w Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, rutynowe spożywanie orzechów wiąże się z wyższym poziomem zużycia energii podczas odpoczynku.
W badaniach porównujących utratę masy ciała przy użyciu diet zawierających lub wykluczających orzechy, diety zawierające orzechy z umiarem wykazywały większą utratę masy ciała.
Badanie opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition wykazało również, że kobiety, które zgłaszały, że rzadko jedzą orzechy, częściej przybierały na wadze w ciągu 8 lat niż te, które spożywały orzechy dwa razy w tygodniu lub dłużej.
Orzechy włoskie w diecie
Orzechy mają wysoką zawartość tłuszczu, a więc są podatne na jełczenie. Zjełczałe orzechy nie są niebezpieczne, ale mają ostry smak, który ludzie mogą uważać za nieprzyjemny.
Przechowywanie orzechów w łupinach w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu może wydłużyć ich trwałość.
Przechowywane w lodówce lub w zamrażarce mogą nadawać się do spożycia nawet po upływie roku czasu.
Jeśli chcesz przechowywać je w temperaturze pokojowej, najpierw zmroź je w temperaturze minusowej przez około 48 godzin, aby zabić szkodniki.
Kalorie orzechy włoskie pomagają spalać więc czas aby włączyć je do swojej diety. Co można zrobić z orzechami w kuchni?
-Najlepsze sałatki z posiekanymi orzechami włoskimi
-Zrobić domowej roboty muesli z mieszanką orzechów, nasion i suszonych owoców, używając orzechów włoskich
-Przygotować sos pesto z orzechów włoskich i użyj do makaronu lub chleba
-Wybrać jogurt z posiekanymi orzechami włoskimi i owocami
Najnowsze komentarze